Heb je vragen of wil je reserveringen? Vul dan a.u.b. het contactformulier in. Doordat we geen vaste receptie hebben (en ik in m'n eentje de mail en telefoon beheer) kan het zijn dat ik de telefoon niet op kan nemen. Er is immers altijd wel wat te doen op de camping. 


Reserveringsaanvraag

Om snel antwoord te kunnen geven op een reserveringsaanvraag is het handig om bij je aanvraag de benodigde info over aankomst, vertrek, enz. te vermelden.


We vinden eigenlijk dat kamperen om vrijheid draait en een reserveringsbeleid met allerlei regels hoort daar in theorie natuurlijk niet bij. Maar in de praktijk ontkomen we er niet aan. We hebben wel echt geprobeerd een beleid te maken dat:

- enerzijds aansluit bij de behoefte van de kampeerder die lekker zeker wil zijn van een goede plek op de camping, 

- en anderzijds de kampeerder die geen plannen maakt, maar gewoon op de bonnefooi (op goed geluk) vertrekt en wel ziet waar die terugkomt en hoe lang die wilt blijven. 

We hebben de camping daarom onderverdeeld in:

- Reserverings-plekken: op deze plekken nemen we reservering aan;

- en 'Bonnefooi-plekken': dit zijn plekken die we altijd vrij houden voor kampeerders die zonder reservering, dus spontaan langskomen of op doortocht zijn.


Goed om te weten:

Camping AltB is klein, maar fijn en ligt aan de rand van het pittoreske dorpje Altenburschla.

Vaste receptie-tijden en uiterste aankomst tijden zijn er niet. Dit geeft jou de vrijheid om te arriveren wanneer het jou uitkomt.


Doordat we tegen het dorp liggen, houden we rekening met onze buren.

Dat betekent bijvoorbeeld dat we:

- op de parking aan het eind van de camping parkeren;

- alleen fikkie stoken in de vuurschaal bij de receptie;

- rond 22.00 uur ons volume verlagen (dat vinden veel buren op de camping ook fijn :) )


De rest van ons reserveringsbeleid staat onder het contactformulier. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja/ yes
Nee/ no
 
 
 
 

Reserveringsbeleid


Reserveringsminimum = 2 Nachten 

We nemen alleen reserveringen aan vanaf 2 nachten. 

We zijn maar een kleine camping en in het hoogseizoen moeten we dan ook vaak 'nee' verkopen op de vele reserveringsaanvragen die binnen komen. Het is elk jaar een enorm gepuzzel en geschuif met de reserveringen om alles in te plannen. Des te meer omdat we natuurlijk de wensen van onze gasten zo veel mogelijk willen inwilligen (aan de rivier, aan de rand, naast elkaar, in de schaduw of juist in de zon, langer willen blijven, etc.). We denken dat we met het reserveringsminimum van 2 nachten uiteindelijk meer blije kampeerders zullen hebben.


Spontaan langskomen en/of voor 1 nacht 

In de maanden april, mei, juni en september (m.u.v. de feestweekenden) is er tot nu toe altijd genoeg plaats vrij en kan je gewoon spontaan langskomen. Een reservering maken is dan vaak helemaal niet nodig. Tenzij je  bijvoorbeeld een week of langer wilt komen kamperen en verzekerd wilt zijn van een plekje direct aan de rivier. 

Ook in de drukke maanden juli en augustus is het bijna altijd mogelijk om voor 1 nachtje ergens te staan. We hebben immers onze 'bonnefooi-plekken' waar we geen reserveringen op aannemen. Ook langer blijven zonder reservering is vaak mogelijk. Zeker als je zo flexibel bent om tussendoor van plek te verhuizen. 


Plaatsen aan de rivier  
Je kan een plaats direct aan de rivier reserveren. In de maanden juni, juli, augustus en september is het alleen mogelijk om een plek aan het water te reserveren bij een minimumverblijf van 7 nachten. 

Blijf je minder dan 7 nachten, maar wil je toch graag aan de rivier staan, dan kunnen we je op onze zogenaamde ‘water-wachtlijst’ :-) plaatsen. Als er dan een plaats aan de rivier vrij is in jouw reisperiode dan is de plaats uiteraard voor jou.


Voorkeursplaatsen

Helaas kunnen wij geen exacte plaatsnummer beloven. Wel kan je aangeven op welke plaats, of plaatsen, je het liefst zou willen staan. We noteren dit bij je reservering en zullen uiteraard onze best doen voor je. Zo is de kans groot dat je alsnog op je gewenste plek komt te staan, maar we kunnen het dus niet garanderen.      


Schaduw en  zon

Wat betreft een zonnige/schaduwrijke plek: de camping is meestal wel gezellig druk in het hoogseizoen en de afgelopen jaren hebben we geleerd dat wat voor de ene kampeerder een lekkere zonnige plek is, door de andere kampeerder als een schaduwplek wordt ervaren : -) 

Daar komt nog bij dat de zon/schaduw verhouding door de veranderde stand van de zon ongeveer elke 2 weken anders is, dus je zal begrijpen dat het voor ons niet te doen is om 6 maanden lang bij te houden hoe het per plek gesteld is met zon/schaduw. Uiteraard kunnen we wel bij je reservering zetten of je graag schaduw of juist zon wilt en we zullen daar dan zo veel mogelijk rekening mee houden tijdens het inplannen van de plekken. 


Hemelvaart, Pinksteren en 'Fronleichnam' Arrangement = Minimum 3 Nachten  

(Geldt natuurlijk niet voor wandelaars, fietsers en kanovaarders die 1 nachtje op het tentenveld willen staan. Voor jullie hebben (of maken) we altijd een plekje)

Tijdens deze populaire feestweekenden is de camping meestal volgeboekt. Daarom hebben we besloten dat met  Hemelvaart, Pinksteren en de Duitse feestdag 'Fronleichnam' het reserveringsminimum 3 nachten is. Natuurlijk kan je ook maar 2 nachtjes komen, maar dan berekenen we er toch 3  🙂  


ANNULERINGSVOORWAARDEN :

Wij berekenen geen reserveringskosten of aanbetaling. Eigenlijk houden we ook niet annuleringsbeleid: kamperen betekent voor ons namelijk vrijheid. Maar omdat we zo'n kleine camping zijn, kwam het de afgelopen jaren te vaak voor dat mensen hadden gereserveerd, maar dan toch niet kwamen (om welke reden dan ook) en dit ook niet tijdig lieten weten. Zonde, want we hadden andere geïnteresseerden 'nee' verkocht en zaten dan met een lege plek in onze maag.


Daarom hanteren we de volgende annuleringsvoorwaarden:

- Annuleren is alleen mogelijk per E-mail.
- Gratis annuleren kan tot 3 dagen voor de dag van aankomst (dus vóór 00.01 uur van de dag van aankomst).

- Annuleer je later dan 3 dagen dan worden de volledige kosten van de gereserveerde verblijfsduur in rekening gebracht.

- Kom je wel naar de camping, maar later dan je gereserveerde datum en je hebt dit niet 3 dagen voor de oorspronkelijke dag van aankomst gemeld, dan worden helaas ook de volledige kosten van de gereserveerde verblijfsduur in rekening gebracht.

- Kom je wel op je gereserveerde datum, maar besluit je eerder weg te gaan, dan worden ook de volledige kosten van de gereserveerde verblijfsduur in rekening gebracht.

- Door middel van jouw reserveringsbevestiging je akkoord met onze annuleringsvoorwaarden.


Natuurlijk kan het zijn dat je doorovermacht de reservering moet annuleren, maar gelukkig kan je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten die de kosten dekt :-) Je ontvangt van ons dan een factuur die je bij de verzekeraar in kunt dienen.