Kampeerplekken

Er zijn circa 30 kampeerplaatsen met stroomaansluiting en een apart tentenveld zonder stroom. Ongeveer de helft van de plaatsen liggen direct aan de rivier. Er zijn plekken met veel schaduw en plekken voor de echte zonaanbidders. 

We hebben geen plekken die strak afgezet of omheind zijn door hoge heggen. Omdat we maar een kleine camping zijn, en de plaatsen aan de rivier erg gewild zijn, hebben ongeveer de helft van de plekken wel enige vorm van plaatsmarkering. Dat kan zijn een natuurlijke scheiding zoal een boom, een bessenstruikje, of een laag hekje gemaakt van een onbewerkte plank hout. Daarnaast zijn er ook plaatsen, met name op het tentenveld, waar echt veel vrijheid is. De grootte van de plekken varieren nog al en loopt uiteen van 7 tot 10 meter breedte.

Speelbus, mini-mini supermarkt, bibliotheek

We hebben ook een oude 'verkoopwagen/SRV-wagen' uit de jaren zeventig opgeknapt en die fungeert nu als:

  • Speelotheek voor kinderen en volwassenen. We hebben heel veel gezelschapspelen van Yahtzee tot Monoply en Risk. Er is ook speelgoed te leen zoals steps, fietsjes, zwembadje, stelten, etc.
  • Informatiepunt met onze selectie van folders uit de omgeving;
  • Oplaadstation voor mobieltjes en GPS.

In het kleine houten schuurtje aan de rivier staat een gemeenschappelijke koelkast met vriesvak en hebben we een kleine bibliotheek met Nederlandse, Engelse en Duiste boeken en tijdschriften ingericht. Deze kan je lenen, ruilen of kopen (je mag zelf de prijs bepalen. Verder vindt je hier nog veel meer folders van de omgeving.

 BROODJESSERVICE (helaas is de plaatselijk bakker er mee opgehouden. We zoeken een oplossing voor dit seizoen, maar voor nu dus helaas zelf naar de bakker rijden) EN 24/7 MINI-SUPERMARKT IN HET HOUTEN HUISJE AAN DE RIVIER. Eenvouding gepast geld in een envelop/zakje doen en in de brievenbus gooien die buiten aan het houten huisje hangt. 😀

Boodschappen kan je doen bij de supermarkten in de mooie oude dorpjes Wanfried en Treffurt, maar je kan ook naar een van de wekelijkse markten in de omgeving gaan, of direct biologische eieren, vlees en groente bij de boer halen. Je kan zelfs je eigen fruit plukken van de vele fruitbomen die overal in de omgeving staan zoals kersen, appels en pruimen.

Voorzieningen

Tandenpoetsen kan in de 2 wasbakken onder ons afdak zodat je uit de zon en de regen kan staan. Voor het sanitairgebouw vind je de afwasplek met 6 grote RVS-afwasbakken. Er is ook een wasmachine. Natuurlijk kunnen caravans en campers drinkwater bij vullen, afvalwater lozen en het chemisch toilet legen.

Er zijn verder 9 toiletten verdeeld over het sanitairgebouwtje en de ’Pee-Pee-Wagen :-) Met het totale aantal douches en toiletten zitten we ruim boven de ANWB norm van 1 toilet en douche per 10 kampeerplekken. 

Onze 6 douches zijn gratis en hebben een afneembare douchekop en een mengkraan, dus geen vervelende drukknop die is ingesteld op een vaste temperatuur. Er is voldoende waterdruk en het water wordt echt warm. We hebben 1 grote comfort douche in het sanitairgebouwtje. Deze douche is geheel afsluitbaar waardoor je geen last hebt van tocht of kou. Er is veel plaats om je om te kleden en een mogelijkheid om te zitten. 

We hebben ook een unit met 5 kleine eenvoudige, maar lekker warme douches .